Zaburzenia erekcji to coraz większy problem, który dotyczy ok. 8% Polaków. Zdecydowana większość to mężczyźni po 50 roku życia oraz osoby zmagające się z przewlekłymi chorobami układu sercowo-naczyniowego. Skąd tak naprawdę biorą się zaburzenia erekcji? 

Impotencja oznacza nieprawidłowości w osiagnięciu satysfakcji ze stosunku seksualnego. Najistotniejszym czynnikiem, który znajduje się w grupie ryzyka to choroba naczyniowa. Do tego dochodzi otyłość oraz niewłaściwe nawyki żywieniowe, które przyczyniają się do uszkodzeń naczyń krwionośnych. Najlepszym rozwiązaniem do podjęcia skutecznej walki z impotencją, jest zmiana diety, która sprzyja dłuższemu zachowaniu sprawności seksualnej oraz zapobiega przed wystąpieniem zaburzeń erekcji. 

Produkty przeciwwskazane na potencję 

Produkty wysoce przetworzone, spożywanie czerwonego mięsa oraz produktów tłustych prowadzi do tzw. stresu oksydacyjnego, który związany jest z obecnością znacznej ilości wolnych rodników, czyli cząsteczek, które wywołują najróżniejsze stany zapalne. Aby zapobiec gromadzeniu się wolnych rodników nie wystarczy unikać produktów przetworzonych, lecz wdrożyć także do swojego codziennego menu składniki zawierające antyoksydanty, które hamują szkodliwe procesy zachodzące w organizmie. Ponadto opóźniają procesy starzeniowe komórek. W diecie powinny znajdować się produkty o wysokiej zawartości błonnika. Na co dzień należy zrezygnować z przyjmowania dużej ilości kwasów tłuszczowych, szczególnie tłuszczów zwierzęcych, natomiast zwiększyć spożycie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych czyli: ryb, oliwy z oliwek oraz oleju rzepakowego. Koniecznie należy unikać spożycia produktów zbożowych, czyli białego pieczywa, drobnych kasz, makaronu z białej mąki. Zbyt duża ilość składników nasyconych podwyższa stężenie cholesterolu we krwi, co nie sprzyja potencji.zobacz: Kamagra  https://www.facet24.com/kamagra

Produkty podnoszące potencję

kamagra zelSpecjalna dieta dla mężczyzn na potencję opiera się na dostarczeniu niezbędnych witamin oraz związków mineralnych. Warzywa i owoce, które bogate są w witaminę C, uważaną za królową witamin przedłużającą młodość, to: brokuł, czosnek, jarmuż, kalafior, kapusta biała, czerwona, szczypiorek, pomidor, pietruszka, cytryna, pomarańcza, kiwi, maliny, truskawki. Produkty, które bogate są w beta-karoten to m.in: brukselka, fasolka szparagowa, groszek zielony, sałata, por, marchew, brzoskwinie, morele oraz śliwki. W diecie nie powinno zabraknąć flawonoidów, czyli związków, które są naturalnymi antyoksydantami, wykazującymi działanie przeciwutleniające. Najwięcej można ich znaleźć w sałacie, fasoli, grochu, soi, soczewicy itd. Zaleca się wybieranie chudego mięsa, chudych produktów mlecznych, olejów roślinnych zamiast zwierzęcych oraz deserów przygotowanych w domu.

Top